Hastalıklardan koruyan 11 besin

Hastalıklardan koruyan besinler ve faydalarını anlatıyoruz. Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmaya şifalı yiyecekler var.

31.03.2020
855
Hastalıklardan koruyan 11 besin

Hastalıklardan koruyan besinler, mutfağınızda sizi bekliyor! Beslenme planınıza ekleyeceğiniz şifalı yiyecekler ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

Sizler için hastalıklardan koruyan besinler ve kullanım yöntemleri için tavsiyeler hazırladık. Grip, nezle gibi hastalıklara yakalanmadan önce tedbir alabilirsiniz.

1. Hastalıklardan koruyan besinler var

Bilinen, en güçlü koruyuculardan biri sarımsaktır. Özellikle, kış mevsiminde sıkça tüketilmesi tavsiye edilir. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Sarımsaklı yoğurt, hastalık döneminde hızlı iyileşmeyi sağlar.

2. Soğan yiyerek bağışıklığı güçlendirin

Sarımsak gibi soğan da antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahiptir. Güçlü bir antioksidandır. Virüslere karşı vücudu korur. Hücrelerin hasar almasına engel olur ve bağışıklığı güçlendirir.

3. Kefirle salgınlardan korunabilirsiniz

Kefir, vücut direncini artıran probiyotik bir besindir. Üst solunum yolu enfeksiyonlarına, gribal enfeksiyonlara iyi gelir. Probiyotik özelliğe sahip olduğu için sindirim sistemine faydalıdır. Bağırsak kanseri riskini azaltır. İştahsızlık, uykusuzluk, yüksek tansiyon, bronşit gibi daha birçok rahatsızlığa iyi gelen ve her gün tüketilmesi gereken mucizevi bir besindir.

4. Nar en güçlü doğal desteklerden biridir

Nar, kış aylarında yaşanan gribal enfeksiyonlara karşı etkili bir meyvedir. Kalbi korur ve damar tıkanıklıklarına engel olur. Yüksek tansiyona iyi gelir. Kansere karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Aynı zamanda C vitamini bakımından zengindir ve günde bir porsiyon nar tüketerek günlük almanız gereken C vitaminin yarısını alabilirsiniz.

5. Lahana bağışıklık sistemini güçlendirir

Lahana iyileştirici özelliğe sahip bir besindir. Özellikle mide ve sindirim problemlerinde lahanayla yapılan bir çorba oldukça etkili bir antibiyotiktir. Aynı zamanda bir antioksidan deposu olan lahana kronik hastalıklara iyi gelir, damar sağlığını korur.

6. Zencefil şifalı besinlerden biridir

Zencefil gribe, soğuk algınlığına  birçok faydası olan mucizevi bir besindir. Hazımsızlığa iyi gelir, sindirimi kolaylaştırır. Mide rahatsızlıklarında etkilidir. Ağrı kesici özelliğe sahiptir. Özellikle kış aylarında sık yaşanan grip, nezle gibi rahatsızlıklar için zencefil, bal ve limon karışımı yaparak, bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz.

7. Zerdeçal çok güçlü koruma sağlar

Kefir veya yoğurda ekleyip zerdeçal tüketebilirsiniz. Üzerinde yapılan bilimsel araştırmalar, hastalıklara karşı koruyan besinlerden biri olduğunu göstermektedir. Ayrıca, zerdeçal içeren besin takviyesi kullanabilirsiniz.

8. Kırmızı biber sağlığınızı güçlendirir

Kırmızı biber, potasyum kaynağıdır. Kalp krizi riskini azaltır. C vitamini bakımından zengindir. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirir. Ağrılara ve iltihaplara iyi gelir. Midedeki mikropları yok ederek mide rahatsızlıklarının önüne geçer. Kırmızı bibere kurutulmuş veya taze olarak mutlaka sofralarınızda yer vermelisiniz.

9. Brokoli her zaman sofranızda olsun

Brokoli, antioksidan özelliğe sahip C ve E vitaminleri bakımından zengin bir besindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle sigaraya bağlı akciğerlerde yaşanan hasarların onarılmasında yardımcıdır.

10. Ispanak doğal şifa kaynağıdır

Kalsiyum, magnezyum, A, B, C ve E vitaminleri bakımından zengin olan ıspanak bağışıklık için son derece faydalıdır. Bağışıklığı güçlendirerek enfeksiyonları önler. Kalbin dostudur, beyin sağlığını korur. Ispanak, mevsimi geldiğinde mutfaklarınıza sık sık sokmanız gereken bir sebzedir.

11. Kivi yiyerek vücudunuzu koruyabilirsiniz

Kivi, C vitaminin deposu ve güçlü bir antioksidandır. İçindeki pektin sayesinde vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcıdır. Lifli yapısı sindirimi kolaylaştırır. Kan şekerini ve kolesterolü dengeler. Özellikle küçük çocuklarda yaşanan öksürme, hapşırma, nefes darlığı gibi rahatsızlıklara iyi geldiği görülmüştür.

Damla YıldırımMar 11, 2020

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.