Bebeğinizi Nasıl Giydirmelisiniz?

Bebeğinizi Nasıl Giydirmelisiniz?

Yeni annelerin en çok heyecanlandığı konulardan birisi de bebeklerini nasıl giydirecekleridir. Bebeğin ilk zamanlarında, annenin etrafındaki insanlar genellikle annenin aklını karıştıracak tavsiyelerde bulunabilirler. Annenin öncelikle kendini rahat hissetmesi gereklidir. Bebek kıyafeti seçmek aynı zamanda çok keyiflidir.

Zevkinize uygun ve ona yakışacağını düşündüğünüz kıyafetler seçerken bazı temel noktalara dikkat ederek hem onun rahat etmesini sağlayabilir, hem de sağlığını koruyabilirsiniz.

Bebeğiniz için kıyafet alırken ilk olarak ürünlerin pamuklu ve onun rahat hareket etmesini sağlayan kıyafetler olmasına dikkat edin, sentetik ürünlerden uzak durun. Yünlü kıyafetler sıcak tutmasına rağmen alerjik sebeplerden dolayı genellikle tercih edilmez. Yeni alınan kıyafetlerde bebeğin ense veya vücuduna temas eden etiketler kesilmeli ve deride tahrişe sebep olmaması için dikiş kısımları iç-dış ütülenmelidir.

Bebeğinize kıyafet alırken dikkat etmeniz gereken diğer önemli noktalar ise şunlar:

  • Bebeklerin metabolizmaları büyüklere göre daha hızlıdır. İlk üç aylık süreçte bebeklerin ter bezleri yeterli olmadığı için vücutlarındaki soğutma sistemleri etkili olamaz ve bebekler daha çok ısınırlar. Soğuğun tam tersine fazla sıcak tutulması da gaz sancılarını artırır. Huzursuzluk hissi, yüz kızarması gibi belirtileri artar. Aileler bu durumu çocuğun üşüdüğünü düşünerek kat kat giydirir ve kısır döngü başlar.
  • Bebeklerin kan dolaşım sistemi tam olarak olgunlaşmadığı için el ve ayakları daha soğuk olur. Bebeğin ısısını en sağlıklı el ve ayaktan değil enseden kontrol edebilirsiniz.
  • Bebekler anne karnında geçirdikleri uzun süreçten sonra dış ortama alışmaya çalışırlar. Burunları ile kokladıkları şeylere ilk tepki olarak hapşırma ile karşılık verirler. Çoğu zaman bebeğin altını temizlemek için açtığımızda da hapşırırlar, bu anlık tepkimeler üşüdüğü anlamına gelmez.
  • Bebeklerin saçları az olduğu ve başları vücutlarına göre daha büyük olduğu için, ilk zamanlar ısı kaybı en fazla yüz bölgesinden olur. Bu yüzden bebeğinizi ilk zamanlar dışarı çıkarken şapka ile koruyabilirsiniz.
  • Bebeğe uygun olarak oda ısısını 23-24 C’ye ayarlayabilirsiniz. 28 C’nin üzerindeki ortamlarda bebeği kısa kollu kıyafetlerle ile bırakılabilirsiniz. Çocuk yaklaşık 2 yaşına gelene kadar erişkin insanlardan bir kat fazla giydirebilirsiniz.
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.